31 komentarzy

  1. gość z | | Odpowiedz

    zabrakło informacji, ze produkowany w polsce ser feta i camembert jest produkowany z mleka pasteryzowanego. tak wiec są bezpieczne.
    btw. ciężarnym najlepiej polecić gotowaną marchew, ziemniaki i kurczaka z rosołu, co? czemu nie napisaliście o szkodliwości alkoholu i napojów energetycznych?

  2. Anonim z | | Odpowiedz

    A czy cytrusy (pomarańcze, grejpfruty) są bezpieczne w ciąży? W internecie informacje na ten temat są różne. Podobnie inne naturalne produkty stosowane przy przeziębieniach, np. czosnek, cebula, maliny – czy można je jeść bez ograniczeń? Jeśli nie, to od jakiej ilości dziennie mogą zaszkodzić dziecku?

  3. Anonim z | | Odpowiedz

    Czy kielki hodowane w domu z nasion kupionych w sklepie sa bezpieczne?

  4. przegość z | | Odpowiedz

    mam takie pytanie: a czy w ciązy mozna jeśc sery wytworzone z mleka niepasteryzowanego po poddaniu go obróbce termicznej, np na pizzy

  5. przegość z | | Odpowiedz

    dziękuję za wyjaśnienia; teraz temat zdaje sie byc nieco jasniejszy; nadal jednak nie rozumiem dlaczego mleko pasteryzowane jest bezpieczne w temacie salmonelli skoro do zabicia jej potrzebne jest 165 stopni a pasteryzacja nie przekracza 100

  6. mama z | | Odpowiedz

    Witam. Chciałabym uzyskać informacje na temat picia soku granatu w ciąży. Słyszałam, że ma bardzo korzystny wpływ na dziecko? Czy jest to potwierdzone badaniami? Wiem, że pomaga w problemach krążeniowych a te teraz mi bardzo dokuczają. Czy można go pić codziennie leczniczo?

  7. Asia z | | Odpowiedz

    Witam, a mam pytanie. Piekłam nadzienie z dyni do którego dodałam surowe jajka. Piekłam je przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Nadzienie z powodu wody w dyni jest wodniste i nie wiem, czy jajka się dopiekły, ale czy mam pewność, że w takiej temperaturze w takim czasie, bakterie listeriozy i toksoplazmozy zostały zabite??

    Będę wdzięczna za odpowiedź.

  8. Kasia z | | Odpowiedz

    A co z pomidorami, truskawkami i bananami? Słyszałam że nie powinno się ich jeść.Czy to prawda?

  9. Anonim z | | Odpowiedz

    Co do jajek na miękko – to jadam kilka w ciągu tygodnia ponieważ są bogactwem tego co potrzebuje tworzący się organizm. Jestem w 22 tygodniu ciąży i jeszcze mi nie zaszkodziły. Kury są z wolnego howu.

  10. Anonim z | | Odpowiedz

    Witam drogie kobietki, jak tak czytam ten artykuł to wychodzi mi że chyba nie mam nic jeść bo wszystko mi szkodzi, będzie dzidziuś miał głodówkę :).

    1. Kam z | | Odpowiedz

      Też mam takie wrażenie :/

  11. Pytanie z | | Odpowiedz

    Witam,

    czy można pić herbatę z malin i pokrzyw podczas ciąży oraz zażywać siemię lniane?

    Oraz jaki polecacie suplement aby uzupełnić dietę w kwasy omega 3 i 6.
    Podobno można przyjmować do 1000 jednostek.

  12. anonim z | | Odpowiedz

    Czy mogę jeść jaja od kur z wolnego wypasu

  13. Marta z | | Odpowiedz

    Bez przesady … Warzywa i owoce to przeciez najzdrowsze produkty! Nie mozna czosnku, cebuli? To ciekawe. Ja je wlasnie stosuje na przeziebienie i do pomidora na kanapke. 😀 Jeszcze troche i ciezarne beda musialy w ogole przestac jesc, bo owoce pryskane a krowa byla chora …

  14. Anonim z | | Odpowiedz

    Nie jedzcie nic bedzie najzdrowiej….l

  15. Anonim z | | Odpowiedz

    Czy siemię lniane i błonnik witalny można pic w ciazy ?

  16. Katarzyna z | | Odpowiedz

    Witam. Poszukuje informacji nt soku z granatu. Widzialam, ze padlo pytanie, czy i ja moglabym uzyskac odpowiedz na to pytanie ?
    Pozdrawiam

  17. A z | | Odpowiedz

    Beznadziejne tego typu artykuły,
    Wiedza wyssana z palca,najlepiej nic nie jesc. Ryby z puszki zamiast wędzone? Brrrrr okropieństwo, sam syf ! Wiedza na takich portalach powinna byc weryfikowana przez lekarza,bo robi dziewczynom wode z mózgu.

  18. Marianna z | | Odpowiedz

    Powinniście jeszcze do zakazanych produktów dodać łososia(pestycydy) tuńczyka(rtęć) i większość ryb morskich(metale ciężkie). Jedyna zdrowa ryba to śledź, ale ja zapewniam sobie DHA z pomocą Gold Omega 3 i nie przestanę po ciąży ze względu na szereg pozytywnych działań tych kwasów na organizm. Według naukowców pośrednio nawet pomagają w zdobyciu lepszej odporności organizmu i regulują poziom cholesterolu. Doczytałam się tez gdzieś, że te kwasy pozytywnie wpływają także na paznokcie.

  19. Monika z | | Odpowiedz

    Witam, czy jezeli parowki beda gotowane wciaz nie mozna ich jesc? Pozdrawiam

  20. Edyta z | | Odpowiedz

    Wszędzie jest pisane, aby pić mleko pasteryzowane. Co jeśli mleko np. od kozy zagotuję i dopiero wypiję ? Czy bakteria ta podczas gotowania mleka zginie?

Napisz odpowiedź

*

code