8 odpowiedzi

  1. kocii z | | Odpowiedz

    Fasola i Groszek Tak ale soczewica i soja nie !!
    nie przepaddam.

    Przepraszam ale Proszę o pomoc dla mojej koleżanki Ewy która walczy z rakiem każda złotówka się liczy , więcej informacji znajdziesz na moim blogu : http://perfektbin.blogspot.com/

  2. Phalange z | | Odpowiedz

    Dlaczego gotujemy w tej samej wodzie w której się moczyły? Przyznam, że dla mnie to nowość, często natrafiam na informacje o tym, że woda powinna być świeża, a nawet powinno się ją zmienić w trakcie gotowania (po tym czasie gotowania w bardzo wysokiej temperaturze).

  3. Agata z | | Odpowiedz

    zastanawia mnie dlaczego w diecie rozdzielnej nie zaleca się jedzenia suchych nasion strączkowych (oczywiście ugotowanych), czy to ze względu na ciężkostrawność? jak długo taki pokarm przebywa w przewodzie pokarmowym człowieka?

  4. iness z | | Odpowiedz

    Witam.Czy groch gotowany w wodzie , w której był moczony ma więcej kalorii niż gotowany w zmienionej wodzie?

  5. Aleksandra z | | Odpowiedz

    Witam, nurtuje mnie pewna sprawa: czy możemy łączyć w jednym posiłku gotowane nasiona strączkowe i mięso? Pewna znana pani doktor a także inny doktor z Rosji : ) apelują, iż nie powinniśmy, gdyż są to (wyrażę się laicko) różne białka i organizm męczy się, aby to strawić. To samo tyczy się łączenia mięsa z nabiałem typu jajka, jogurt, mleko, ser. Będę niezmiernie wdzięczna za wyczerpującą odpowiedź : ) Pozdrawiam serdecznie!

Napisz odpowiedź

*