10 komentarzy

  1. Ann z | | Odpowiedz

    Dziękuje ci za świetny przepis. Chodzą za mną takie ciasteczka. Będą na 2 śniadanie do jogurtu 🙂

  2. Ludka z | | Odpowiedz

    Bardzo lubię płatki owsiane a „Ciasteczka owsiane dietetyczne” są znakomite . Nieco zmodyfikowałam ich wersję i dodałam świeżego tartego imbiru ok. 2 cm , pół łyżeczki cynamonu oraz 5 szt. orzechów włoskich pokruszonych . Ciasteczka są aromatyczne i świetnie się pieką .
    Dziękuje za przepis i pozdrawiam Ludka.

  3. Ola z | | Odpowiedz

    Dziękuję za przepis, jest świetny. Od dawna szukałam przepisu na batoniki owsiane i ten jest moim ulubionym.
    Musiałam piec dużo dłużej.
    Ciastka smakują wyśmienicie. Dodałam orzechy, rodzynki i czekoladę 95%. Lepsze niż ze sklepu.
    Z niecierpliwością czekam na inne dietetyczne przepisy!

  4. Marcin Bangkok z | | Odpowiedz

    dzięki za przepis, za kilka dni wykorzystam go i zobaczymy jak wyjdą ciastka 🙂

  5. Aleksander z | | Odpowiedz

    Polecam równie prosty przepis, jak nie prostszy. Wlewamy do garnka jedną szklankę mleka i dodajemy do niej 8 łyżek płatków owsianych oraz słodzik (najlepiej naturalny typu stewia). Gotujemy to przez parę minut cały czas mieszając, aż uzyskamy papkę. Ja dodaje do tego jeszcze co mam pod ręką np migdały albo siemienie lniane. I ową papkę wrzucamy do nagrzanego piekarnika na 15min, łyżką porcjując i ugniatając na ciasteczka.

    Można jeszcze szybko zrobić polewę czekoladową do ciasteczek mieszając kakao z mlekiem i słodzikiem – podgrzewając delikatnie cały czas mieszając.

  6. Ola z | | Odpowiedz

    Uwielbiam ten przepis, regularnie z niego korzystam. „Sprzedałam” go dalej, koleżankom bardzo smakują te ciastka.
    Dodaję bakalie, dzięki temu ciastka są słodkie. Bardzo polecam

  7. Anonim z | | Odpowiedz

    Przed chwilką upiekłam , jeszcze są ciepłe:-) Ja nie podgrzewałam musu , po prostu zmieszałam wszystkie składniki i tez wyszły super. Za przepis dziękuję i za interesujący zestaw informacji odnośnie tych pysznych ciasteczek. Ponieważ ciastka są bez tłuszczu można śmiało zrobić do tego słynną pastę Budwig ( szczegóły w necie) na słodko z miodem, i posmarować nimi ciasteczka.
    Widzę,że p. Aleksander tez podzielił się interesującym przepisem , z tym ,ze ja zamieniłabym mleko na wodę i nie dodawałabym cukru , co najwyżej posmarowałam po wystudzeniu miodem:-)
    Ślę cieplutkie pozdrowienia 🙂

  8. Anonim z | | Odpowiedz

    ile z tego wychodzi ciasteczek uformowamych ?

  9. Klaudia z | | Odpowiedz

    Ile ciasteczek wyszło z tych porcji?

  10. Sonia z | | Odpowiedz

    Od siebie dodam tylko że jeśli ktoś szuka herbatników to warto zawsze patrzyć na skład aby był dobry bez dodatków szkodliwych. Osobiście na przykład nie polecam takich z spółek ze zdrową żywnością na przykład chyba najbardziej znane http://www.open-youweb.com/herbatniki-lekkie-o-smaku-czekoladowym-opinia/ bo są zdecydowanie przesadnie drogie a skład wcale nie jest powalający na kolana. Warto szukać swoich aby znaleźć najlepsze – ja nadal poszukuję.

Napisz odpowiedź

*

code