5 komentarzy

  1. NatsQ z | | Odpowiedz

    Jakiś czas temu wpadł mi w ręce jeden z przepisów, który opublikowany został w gazetce LIdla. Czytając go zastanawiałam się, czy oby dana potrawa nie będzie zbyt tłusta, jeśli skrupulatnie będę trzymać sie przepisu….oczywiście ograniczyłam użycie niektórych składników i było ok. Z ciekawości zajrzałam do innych przepisów i miałam podobne wrażenie…hmmm. Zaczęłam zastanawiać się, czy faktycznie ludzie lubią zajadać się zbyt tłustymi potrawami i troszkę się wzdrygnęłam, bo…chyba tak :/

  2. kami z | | Odpowiedz

    myślę, że nie to że ludzie lubią tłuste rzeczy tylko problem jest w przygotowaniu. Łatwiej jest kupić zrobione ciasto francuskie, niz zrobić swoje w wersji light 🙂 no i do tego trzeba umieć jeszcze gotować.

  3. NatsQ z | | Odpowiedz

    oczywiście przygotowanie ciasta francuskiego wymaga poświęcenia, ale mówię bardziej o modyfikacji właśnie lub samym ograniczeniu niektórych składników. Myślę, że nie trzeba być wybornym kucharzem, aby zamiast śmietany użyć jogurtu, ograniczyć ilość oliwy, masła itp. lub żółty ser zastąpić innym. 🙂 Pozdrawiam!!

Napisz odpowiedź

*

code